Hvala na interesu za nove tehnologije poput Augmented Reality uz pomoć kojeg možete unaprijediti svoje poslovanje 🔥🚀

Za vas smo pripremili nekolio mogućnosti primjene za AR, a to su na web stranici i društvenim mrežama.

U primjeru ispod možete vidjeti što se dešava nakon što vaš kupac klikne na URL na vašoj web stranici ili kad skenira QR kod. Odmah mu se prikazuje odabrana slika koju može postaviti na zid i vidjeti kako će izgledati. Na taj način pomažete kupcima u odluci prilikom kupovine.

Uz pomoć AR tehniologije konverzije se povećavaju za 40%, a pamtljivost vašeg branda i novog AR iskustva čak i do 300%!

Web stranica

Na web stranici kod svakog artikla se nalazi QR kod koji nakon skeniranja mobitelom otvara AR. Augmented Reality je tipičan za telefone, ne i za desktop računala iz jednostavnog razloga jer na telefonu imate integriranu kameru koja je potrebna da se može gledati AR sadržaj. Nakon što skenirate QR kod, uperite mobitel prema zidu gdje želite vidjeti odabranu sliku i dodirnite skran.

Ako vaši korisnici pregledavaju web stranicu na svom mobitelu, koristeći standardni web preglednik poput Google Chrome, Safari, Mozilla, Samsung, itd.., potrebno je samo kliknuti na gumb “Pogledaj u AR vlastitom prostoru” i AR će se pojaviti na zidu prema kojem ste okrenuti. U nekim slučajevima će se AR automatski prikazati na vašem zidu bez potrebe za dodirivanjem ekrana.

Nakon što se odabrana slika pojavi u AR na ekranu mobitela, pomicanjem prsta po ekranu iznad slike možete je točno podesiti na mjesto gdje vam odgovara. Isto tako, odabranu sliku možete povećavati i smanjivati uz pomoć jednostavne operacije koja se zove pinch in/out, a to se radi približavanjem i udaljavanjem dva prsta po ekranu, obično su to palac i kažiprst.

Društvene mreže (Meta Facebook ili Instagram, Snapchat)

Na društvenim mrežama AR funkcionira identično kao i na web stranici s razlogom što AR gledate direktno kroz aplikaciju (Meta ili Instagram ili Messenger kameru). Dovoljno je da imate instaliranu neku od navedenih aplikacija i AR će se automatski prikazati na vašem ekranu mobitela. Augmented Reality na društvenim mrežama može biti bogatiji sadržajno od webAR tako da su moguće razne animacije ili pregeld više slika unutar jednog “AR otvaranja”.